Onko leasingrahoitus kannattavaa?

Laitehankintojen haasteita jätehuoltoalalla

Jätehuoltoalan pitkällä kokemuksella tiedämme, että laitehankinnat ovat merkittävä osa asiakasyritystemme kustannuksia. Pitkäaikaisia jätehuoltosopimuksia tehdessä on toisinaan vaikea perustella korkeita hankintakustannuksia, jotka maksavat itsensä takaisin vasta vuosien päästä ja rasittavat yrityksen kassaa pitkään. Tästä syystä leasingrahoitus on nostanut alalla päätään ja merkittävä osa jätehuoltolaitteiden kaupasta tapahtuukin nykyään leasingrahoituksen kautta.

Tästä huolimatta monille asiakkaille on epäselvää mitä kuluja leasing-rahoituksesta tulee ja kuinka paljon hankitut jätehuoltolaitteet tulevat lopulta maksamaan. Monesti rahoitusta tarjotaan alhaisilla kuukausikustannuksilla, kulut siirretään suurempiin loppulunastus eriin ja laitehankinnan kokonaiskustannus selviää asiakkaalle vasta siinä vaiheessa, kun rahoituskausi lähenee loppuaan. Huomasimme nopeasti, että tämä ei ole kestävä toimintamalli ja rakentaaksemme luottamuksellisia suhteita tarvitsimme parempia ratkaisuja.

Avointa ja läpinäkyvää rahoitusta ilman yllätyksiä – asiakasta varten

Leasingrahoituksen suurimpana etuna on, ettei suurta määrää pääomaa tarvitse sitoa hankittavaan omaisuuteen heti kaupan yhteydessä, vaan omaisuuden saa käyttöön välittömästi huomattavasti pienemmällä alkuinvestoinnilla. Lisäetuna kohteen kustannus jakautuu tasaisesti koko käyttöajalle, mikä helpottaa yritystoiminnan budjetointia. Haluamme tarjota näitä etuja myös asiakkaillemme.

Asiakkaidemme luottamus on meille aina kaiken keskiössä. Tästä seurauksena rahoitusmallimme perustuu aina avoimeen ja läpinäkyvään hinnoitteluun – ilman yllätyksiä.

Asiakkaalle täytyy olla alusta asti selvää, mikä hankittavan laitteen kokonaiskustannus tulee olemaan. Tunnemme omat laitteemme ja siksi kuukausierät, sopimuksen kulut ja laitteen jäännösarvo ovat tiedossa kaupanteko hetkellä, eikä muita kustannuksia synny. Mikäli kysymyksiä herää, olemme aina tavoitettavissa ja joustamme haastavissa tilanteissa.

Kun liisaat lavamiehiltä – liisaat lavamiehiltä

Emme käytä kaupankäynnissä kolmansia osapuolia, kuten ulkopuolisia pankkeja tai rahoituslaitoksia. Sen sijaan rahoitamme kaikki leasingsopimukset itse sisaryhtiömme Lakeway Finance Oy:n kautta. Rahoitustarjous kuuluu laitetarjoukseen ja kaikki asiakaspalvelu tapahtuu aina saman henkilön kanssa alusta loppuun saakka. Kun kiinteät kuukausierät, kulut ja jäännösarvo ovat tiedossa ensimmäisestä tarjouksesta alkaen, on helppo laskea hankittavan laitteen elinkaaren mittainen hankintakustannus.

Meidän kanssamme toimiessamme tiedät alusta alkaen, että sopimuksen lopussa tuote on lunastettavissa kohtuulliseen hintaan, eikä jatkovuokrauksille tai lisärahoituksille ole siten tarvetta.

Luottamus ja läpinäkyvyys on tässä kaiken ytimessä.

Jos kiinnotuist leasing vaihtoehdostamme voit lukea miten liisaus käytännössä toimii täältä.