YRITYS

HISTORIA

FINCUMET GROUP

30 vuotta kiertotalouden kokemusta kolmessa sukupolvessa

Fincumet on ollut vakiintunut osa Suomen kiertotalouden toimijoiden parissa jo yli 30 vuotta.

Perheyhtiötämme johdetaan jo kolmannessa sukupolvessa ja se on työllistänyt olemassa olonsa aikana satoja kiertotalouden ammattilaisia.

Pitkä historiamme kiertotalouden liiketoiminnasta on ollut hyvänä oppipohjana nykyiselle tiellemme kansainväliseen laajentumiseen.

Tästä voit lukea koko konsernimme tarinan sen alusta tähän päivään.

 

YRITYS

HISTORIA

FINCUMET GROUP

1990-luku

Fincumet Oy perustaminen

1992 Perheyhtiö saa alkunsa Järvensivujen kerrostalon keittiössä Jounin ja Samulin välillä samoihin aikoihin nykyisen Fincumet Containerin toimitusjohtajan Joonas Järvensivun ristiäisten kanssa.

Idea kaapelin prosessointiin keskittyvän yrityksen nimestä syntyi ja Järvensivuille oli selvää, että se yritys tarvitsi nimeensä Kuparin(cu) sekä metallin(met). Kaupparekisterille pelkkä cumet ei ollut riittävä, joten nimeen lisättiin FIN alkullite. Näin Fincumet sai alkunsa.

Tarina alkaa puhelinkaapelin prosessoinnista

Aiempien liiketoimintojen perusteella Jouni Järvensivulla oli jo vankka osaaminen kierrätysalan liiketoiminnasta. Paikallisen yrityksen mentyä konkurssiin Jouni sai hankittua tarvittavat koneet ja laitteet, joilla kierrätystoimintaa voi tehdä. Riitialasta löytyi myös tyhjä teollisuushalli jonne hankittu granulilinjasto saatiin pystytettyä.

1995 Fincumet Oy patentoi puhelinkaapelin prosessointimenetelmän, joka asemoi yrityksen paikan Suomen kierrätystoimijoiden joukossa ja siivitti yrityksen kasvuun.

2000-luku

Kierrätysliiketoiminta kansainvälistyy

2000-luvulla kierrätysliiketoiminnan kansainvälistyminen jatkuu.

2003 Samuli liittyy perheyhtiön toimintaan täysipäiväisesti.

2004 Kiinan romumarkkinoiden kasvu kiinnittää Järvensivujen huomion. Pian tämän jälkeen Fincumet on ensimmäisiä suomalaisia toimijoita Aasiassa. Kokonaisuudessaan liiketoimintaa tehdään Euroopan, Aasian ja Lähi-Idän laajuisesti useissa maissa.

Kasvun seurauksena Riitialan päätoimipisteen tuotantoalueen koko kaksinkertaistuu ja tuotantokapasiteetti kasvaa merkittävästi

2008 Samuli Järvensivu nimitetään Fincumet Oy:n toimitusjohtajaksi.

Vaihtolavaliiketoiminta alkaa

2003 Keski-Euuropan liikematkalla Jouni huomaa asiakkaalta lähtiessä komean vaihtolavan ja palaa takaisin neuvottelupöytään kysyäkseen lavan alkuperää. Selviää, että kyseinen toimija valmistaa lavat itse. Matkasuunnitelmat muuttuu nopeasti, paluulento saa odottaa ja kahden päivän neuvotteluiden seurauksena Fincumetin ensimmäinen 60 vaihtolavan tilauksesta lyödään kättä päälle.

Ajan saatossa Euroopan kaupankäynti vaikeutuu valuutan heikkenemisen takia ja valmistajan tuotantokapasiteetti ei pysty vastaamaan kasvavaa tarvetta Suomen markkinoilla.

2005 Fincumet aloittaa yhteistyön Birger nimisen lavatoimittajan kanssa, josta tulee myöhemmin tärkeä osa Fincumet Groupia.

2010-luku

Fincumet Group ja tytäryhtiöt

2012 Muodostetaan Fincumet konserni ja liiketoiminnan osa-alueet jaetaan omiksi yhtiöikseen seuraavasti.

Fincumet Group holding yhtiö
Fincumet Oy kierrätysliiketoiminnan yhtiö
Fincumet Container Oy vaihtolavaliiketoiminnan yhtiö
Myöhemmin Lakeway Finance Oy rahoitusyhtiö

Fincumet Container kasvaa ja kehittyy

2011 päätös panostaa merkittävästi vaihtolavaliiketoimintaan tehdään. Joonas Järvenisvu liittyy yhtiön toimintaan vetämään vaihtolavojen myyntiä.

2013 Parkanon lavavarasto avataan ja yritys alkaa tarjoamaan rahoitusta lavoille omasta taseestaan. Tulevina vuosia liikevaihto ja tuotevalikoima kasvaa tasaisesti ja Fincumet Container asemoi itsensä johtavana toimijana vaihtolava markkinoilla.

2017 Liiketoiminta laajenee merikontteihin ja työmaatiloihin.

2018 Joonas nimitetään Fincumet Container Oy:n toimitusjohtajaksi. Yrityksen rahoituskanta siirtyy uudelle tytäryhtiölle Lakeway Finance Oy:lle.

Kierrätysliiketoiminnan suurimmat kasvuvuodet

2010 Fincumet Oy avaa toimiston Hong Kongiin. Tulevien vuosien kasvu on suurinta yrityksen historiassa

2016 Niemen Romun liiketoiminta ostetaan Helsingistä. Fincumet Oy:n markkina-asema Suomessa vahvistuu entisestään.

2017 Uusi toimipiste avataan Jyväskylään

2018 Yrityksen uusi 9 hehtaarin päätoimipiste avataan Ikaalisiin.

19.10.2018 Fincumet Oy ja Niemen Romukauppa myydään yrityskaupassa Fortum Waste Solutionsille ja perheyhtiön liiketoiminta keskittyy jatkossa täysin vaihtolava- ja konttiliiketoimintaan.

2020-luku

Valmistus, myynti ja rahoitus saman katon alta

14.1.2020 Fincumet Group ostaa enemmistön Pohjois-Euroopan suurimmasta vaihtolavojen valmistajasta ja pitkäaikaisesta liikekumppanista Birger OÜ:sta. Yrityskauppa vauhdittaa Fincumet Groupin kasvua ja kansainvälistymistä sekä vahvistaa yhtiön johtavaa asemaa Suomen suurimpana vaihtolavojen myyjänä. Kaupan myötä yhtiö valmistaa, myy ja rahoittaa vaihtolavat itse ainoana toimijana Suomessa.

Liiketoiminta laajenee uusille aloille ja markkinoille

2020 Yrityksen uusi päätoimipiste Ikaalisissa avataan. Modernit ja tilavat tuotantotilat mahdollistavat monipuolisemman jatkotuotannon ja paremman tuotantokapasiteetin.

2021 Liiketoiminta laajenee jätepuristimiin ja paalaimiin.

2022 Liiketoiminta kasvaa ennätystahtia. Fincumet Group työllistää sisaryhtiöiden välillä yli 200 henkilöä, yhteenlaskettu liikevaihto on n. 50milj euroa ja yritys myy yli 7000 tuotetta vuodessa.

2023 Ruotsin maayhtiö Fincumet Ab avataan.