YRITYS

HISTORIA

FINCUMET GROUP

Valmistamme vaihtolavat, keräilyvälineet sekä jätepuristimet omalla tehtaallamme Birger OÜ:lla. Birger on Pohjois-Euroopan johtava vaihtolavojen, keräilyvälineiden valmistaja, joka työllistää yli 200 henkilöä. Birger valmistaa tuotteita ensisijaisesti Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Viroon sekä muihin Baltian maihin.

Birger investoi myös kokonaan uuteen tehtaaseen vanhan rinnalle. Voit lukea lisää tehdasinvestoinnista täältä.

Modernit tuotantotilat ja -linjastot

Nykyisen tehtaan 12 500 m2 tuotantotilat sekä 10 000 m3 varastointitilat mahdollistavat merkittävän tuotantokapasiteetin, jonka avulla pystytään vastaamaan lyhyillä vasteajoilla suureen kysyntään. Tuotannossa käytetyt laitteet ja prosessit on myös jalostettu nimenomaan vaihtolavojen, keräilyvälineiden ja jätepuristimien tehokkaaseen valmistamiseen. Esimerkiksi hitsauksessa käytetään kustomoitua laserhitsausrobottia, joka varmistaa korkealaatuiset hitsaussaumat vaihtolavoissa ja estää laatupoikkeamia.

Merkittävät investoinnit moderneihin maalauslinjastoihin takaavat myös alan parhaan pintakäsittelyn. Tuotteet hiekkapuhalletaan perusteellisesti, josta ne siirtyvät lämpiämöön. Saavutettuaan tavoitelämpötilan ne maalataan laadukkailla 2-komponentti polyuretaanimaaleilla. Lopuksi tuotteet siirtyvät kuivaamoon, jonka lämpötila ja ilmankosteus on säädetty optimaaliseksi maalipinnan kuivumista ja kovettumista varten, tarjoten huippulaadukkaan ja kestävän maalipinnan.

Vuonna 2024 Birger investoi myös yli 4 miljoonaa euroa uuteen tehdashankkeeseen, mikä tulee kasvattamaan tuotantokapasiteettia ja tehokkuutta entisestään. Tämän lisäksi hankkeelle on myönnetty tukirahoitusta Euroopan unionin perustamasta Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta 2,3 miljoonaa euroa.  Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF)  on Euroopan unionin perustama rahoitusmekanismi, josta tuetaan vihreän talouden työpaikkoja ja liiketoimintamahdollisuuksia sekä vihreän teknologian ratkaisujen kehittämistä.

Panostamme laatuun ja osaavaan henkilökuntaan

Korkealaatuisten tuotteiden valmistukseen tarvitaan osaavaa ja laadukasta työvoimaa. Birger panostaa merkittävästi työntekijöiden hyvinvointiin, turvallisuuteen, osaamiseen, sekä tarjoaa asianmukaisen ja läpinäkyvän palkkauksen kaikille työntekijöille. Tuotannossa työskenteleville työntekijöille on tarjolla kaikki työhön tarvittavat välineet, kuljetukset työpaikalle omilla linja-autoilla, sekä ruokailumahdollisuus tehtaan ruokalassa.

Tehtaalla on myös kansainvälisesti tunnustetut ja luotettavat sertifioinnit, jotka ohjaavat toimintaa:

  • ISO9001 – Kansainvälisesti tunnetuin ja eniten käytetty laadunhallintastandardi, joka osoittaa yrityksen toimivan asiakaslähtöisesti ja järjestelmällisesti laadun kehittämisessä.
  • ISO14001 – Maailman tunnetuin ympäristöasioiden hallintajärjestelmän malli. Sen avulla organisaatio voi kokonaisvaltaisesti ja tavoitteellisesti parantaa ympäristöasioidensa hallintaa ja edistää kestävää kehitystä.

Vastuulliset ja laadukkaat materiaalitoimittajat

Toimimme ainoastaan luotettavien ja vastuullisten toimittajien kanssa joiden materiaalien alkuperä on uskottavasti ja läpinäkyvästi nähtävissä.

Huolellisesti valitut kumppanit ja tehokas toimitusketju varmistaa erinomaisen materiaalisaatavuuden, minkä ansiosta varastossa on aina riittävästi materiaaleja usean kuukauden tarpeisiin.

Fincumet Container Oy, sekä Birger ovat myös sertifioituja SSAB:n Hardox in my body –kumppaneita. Hardox® In My Body on laatuohjelma laitevalmistajille, jotka pyrkivät alan huipulle. SSAB on tarkastanut ja hyväksynyt tuotteet, joilla on Hardox® In My Body -sertifiointi. Näin varmistetaan, että tuotteissa käytetään uusinta tekniikkaa, poikkeuksellisen korkealaatuisia valmistusmenetelmiä ja aitoa Hardox®-kulutuslevyä.

Lisätietoa vastuullisuuteen liittyvästä toiminnastamme voit lukea täältä.

Haluatko tietää lisää valmistusprosesseistamme?

Ota yhteyttä