2022 –  30 vuotta kiertotalouden kokemusta

*Kuvassa Joonas Järvensivu vasemmalla, Samuli Järvensivu keskellä, Jouni Järvensivu oikeallla

Kuluneena vuonna Fincumet Group Oy täytti 30 ja samaan aikaan Fincumet Container Oy  täytti 10 vuotta. Tänä aikana perheyhtiötämme on johdettu kolmessa sukupolvessa ja se on työllistänyt jo satoja kiertotalouden ammattilaisia. Pitkä historia ja vahva osaaminen metallinkierrätyksestä on ollut hyvänä oppipohjana laadukkaiden ja käytännöllisten tuotteiden kehittämisessä. Kuten sanotaan käytännön kokemus on paras opettaja.

 

Aiemman vuoden haasteet edelleen läsnä
2021 oli poikkeuksellisen myrskyisä vuosi ja sen tuomat aallot näkyivät vahvasti tänäkin vuonna. Venäjän aloittama sota Ukrainassa aiheutti monenlaisia ongelmia kansainvälisesti ja eritysesti ympäri Eurooppaa.

Oma tuotantomme kohtasi sodan seurauksena jälleen uudenlaisia saatavuusongelmia raaka-aineissa sekä komponenteissa. Monimutkaisista haasteista huolimatta hyvän varautumisen ja uusien ratkaisujen ansiosta pystyimme edelleen täyttämään asiakkaille annetut lupaukset ja kaikki tilaukset lavoista puristimiin saatiin täytettyä.

 

Tuotevalikoiman kasvatus keskiössä
Aiempien vuosien investoinnit tehtaan ja Ikaalisten toimipisteille kantoivat hedelmää ja tänä vuonna kasvatimme valikoimaamme käytännössä kaikilla osa-alueilla.

Erityisesti jätepuristimien osalta kasvu ja kehitys on ollut vauhdikasta. Lanseerasimme jätepuristimet ja paalaimet osaksi valikoimaa 2021 ja aloitimme heti ensimmäisenä vuonna vahvasti. Tänä vuonna kasvu on kiihtynyt entisestään ja ensi vuonna puristimet tulevat olemaan jo tuntuva osa liikevaihtoamme.

 

Toimitusketjun integrointi ja leasingrahoitus suuri voimavara
Monien globaalien haasteiden edessä tuotannon, myynnin ja leasingrahoituksen toimiminen samassa konsernissa on auttanut merkittävästi. Haasteisiin on löydetty ratkaisuja, jotka eivät olisi mahdollisia, jos emme toimisi yhdessä samassa perheyhtiössä.

Kovien hintaheittelyjen ja nousevien korkojen edessä asiakkaat ovat myös saaneet nopeasti joustavia rahoitusratkaisuja jotka soveltuvat heidän omiin tilanteisiinsa. Tässäkin paljon kiitosta on saatu siinä, että kaikki asiointi on aina ollut mahdollista saman tutun henkilön kanssa alusta loppuun.

 

Vastuullisuus ja paikallinen yhteistyö tärkeä osa tekemistä
Jo usean vuoden ajan jatkunut yhteistyömme 4H-järjestön kanssa jatkui edelleen vahvana. Taimiteko-ohjelma kattaa jo valtaosan asiakkuuksistamme ja kasvaa edelleen. Tulevana vuonna tulemme jälleen kasvattamaan istutettavien taimien määrää.

Meille myös paikallisen harrastamisen ja tekemisen tukeminen on tärkeää. Olemme tukeneet tänäkin vuonna useita paikallisia harrasteseuroja, urheilijoita sekä erilaisia säätiöitä, kuten meillä on tapana ollut koko yrityksemme historian läpi.

 

Kovan työn tulos näkyy myös luvuissa
Haasteellisista ajoista huolimatta olemme silti onnistuneet kasvamaan tänäkin vuonna ja laajentamaan liiketoimintaamme. Monet pitkäaikaiset ja uudet asiakkuudet syventyivät tänä vuonna ja tuttuun tapaan asiakkailta saadun palautteen perusteella teimme muutoksia, jotka auttoivat meitä vuoden varrella.

Näin uudenvuoden kynnyksellä tämä näkyy myös yrityksen luvuissa. Vuonna 2022 Fincumet Container Oy:n liikevaihto ylittää 20milj. euroa ja koko Fincumet Group Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto ylittää 50milj. euroa. Molemmat luvut ovat yhtiöidemme ennätyslukuja ja siitä haluammekin osoittaa suuret ja syvimmät kiitoksemme kaikille asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille. On hienoa huomata, että vuodesta toiseen meihin osoitetaan paljon luottamusta. Koitamme nyt ja aina olla sen luottamuksen veroisia.

Kiitos,

Joonas Järvensivu & Lavamiehet