Vaihtolavojen ja etulastaajakonttien valmistus ja myynti saman katon alta

Koko toimitusketju yhden perheyhtiön alla.

Suomalainen perheyhtiö Fincumet Group Oy osti enemmistön Pohjois-Euroopan suurimmasta vaihtolavatehtaasta Birger OÜ:stä tammikuussa 2020. Yrityskauppa kulminoi pitkän yhteistyön yritysten välillä ja yhdisti kaksi alan isointa toimijaa yhdeksi.

”Kun koko toimitusketju on käsissämme valmistuksesta leasingrahoitukseen, pystymme tuottamaan asiakkaalle mittavaa lisäarvoa toimitusvarmuuden, tuotekehityksen, kilpailukyvyn, asiakaspalvelun sekä joustavuuden osalta. Meille onkin tärkeää, että asiakas pystyy toimimaan kanssamme täysin ilman välikäsiä ja olemme panostaneet kaikilla osa-alueilla mahdollisimman suoraviivaisen asiakaskokemuksen rakentamiseen. Mottomme ei ole turhaan ’kun ostat lavamiehiltä, ostat lavamiehiltä’”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Joonas Järvensivu.

Investointeja tehtaaseen

Fincumet Group on tehnyt merkittäviä investointeja tehdashankinnan jälkeen. Yrityksen painopiste on ollut turvallisuuden, laadun ja toimitusvarmuuden parantamisessa.

”Tässä on panostettu vahvasti tuotekehitykseen, tuotteiden turvallisuuteen ja laatuun. Rakensimme kokonaan uuden maalaamoon, jossa laatu on alan huippua.  Lisäksi investoimme uusiin laitteisiin, jolla tuotantokapasiteetti saadaan vastaamaan kasvavaa kysyntää, tinkimättä työn jäljestä. Tavoitteena on rakentaa kestävä kokonaisuus, joka tuo asiakkaille taattua laatua ja vakautta”, jatkaa Järvensivu.

Yritys valmistaa tänä vuonna noin 8000 yksikköä vaihtolavoja, etulastaajakontteja, keräilyastioita, jätepuristimia ja muita teräsrakenteita. Määrä on kasvanut joka vuosi ja joukosta löytyy uusia, asiakkaiden kanssa yhdessä kehitettyjä tuotteita, joilla pystytään säästämään logistiikka- ja jätehuoltokustannuksissa.

 

Suuri varasto ja helppo rahoitus

Tuotteita toimitetaan paljon tehtaalta suoraan asiakkaille, mutta merkittävissä määrin myös sisämaan varastoihin, joista ne saadaan asiakkaille nopeilla vasteajoilla, kun tarve syntyy. Suuri varasto on aina kuulunut yrityksen kilpailuetuihin, eikä siinä ole nytkään tapahtunut muutosta. Ikaalisten varastolta yritys pystyy tarjoamaan yli 600 erilaista tuotetta välittömästi asiakkailleen.

Tuotannon lisäksi yritys on keskittynyt luomaan koko hankintaprosessista mahdollisimman suoraviivaista ja helppoa. Vuonna 2019 toiminnan aloittanut Lakeway Finance Oy on Fincumet Group Oy:n oma rahoitusyhtiö, joka tarjoaa rahoituksen kaikille yrityksen tuotteille. Tänä päivänä merkittävä osa kaupoista tehdään tätä kautta.

”Leasingrahoituksen suurimpana etuna on, että omaisuuden saa käyttöön välittömästi pienellä alkuinvestoinnilla, eikä hankintaan tarvitse sitoa merkittäviä määriä omaa pääomaa. Lisäksi kohteen kustannus jakautuu tasaisesti koko käyttöajalle, mikä helpottaa asiakkaan budjetointia. Meidän kanssamme toimiessa tiedät alusta alkaen, että sopimuksen lopussa tuotteen voi lunastaa kohtuulliseen hintaan, eikä jatkovuokrauksille tai lisärahoituksille ole siten tarvetta. Luottamus ja läpinäkyvyys on tässä kaiken ytimessä”, jatkaa Järvensivu.

 

Uusia tuotteita ja jatkuvaa kehitystä

Jätehuolto ja logistiikka-ala on ollut kovien muutosten keskellä tänä vuonna. Uusi jätelaki on saanut monet yritykset ja jätehuollontoimijat suunnittelemaan jätteiden lajittelua ja logistiikkaa uudelleen.

”Etulastaajakonttien, paalainten ja erilaisten keräilyvälineiden rooli on noussut merkittävästi, kun yhä useammat jätelajikkeet vaativat erillistä lajittelua. Yhdessä asiakkaiden kanssa olemme kasvattaneet valikoimaa tänä vuonna paljon ja tehneet tuotekehitystä turvallisuus ja laatu edellä.” tiivistää lopuksi yrityksen tuotepäällikkö Waltteri Kahra.

Info

Tuotepäällikkö Waltteri Kahra 050 468 9241, waltteri@fincumetcontainer.fi

Toimitusjohtaja Joonas Järvensivu 0400 222 162 joonas@fincumetcontainer.fi