Lavamiesten Ekolavat – Säästää rahaa, aikaa ja ennenkaikkea ympäristöä!

Ympäristöystävällistä vaihtolavakauppaa – Lavamiesten uudella Ekolava-mallistolla, voit vähentää yrityksesi hiilijalanjälkeä merkittävästi ja samalla säästää suuria summia

Ekolava- konsepti koostuu sisäkkäin pakattavista lavoista, joiden avulla kuljetusyhtiöt voivat tuplata tai jopa triplata työmaille vietävien lavojen määrän samoilla rahdeilla. Konseptin ydin ajatus on tarjota yrityksille mahdollisuus säästää ja tehostaa logistiikkaa, sekä tehdä merkittäviä päästövähennyksiä hyödyntäen jo olemassa olevia vaihtolavoja.

”Markkinoilla jo olevan patentoidun Hardox – Lavapaketin kautta oli luontaista laajentaa sisäkkäin käytettävien lavojen valikoimaa muihinkin malleihin. Nyt voimme auttaa kaikkia asiakkaitamme, sekä muita vaihtolavoja käyttäviä yrityksiä optimoimaan toimintaansa, mahdollistamalla tehokkaampia rahteja”Kuvailee Fincumet Container Oy:n toimitusjohtaja Joonas Järvensivu.

Ensimmäiset tilaukset ovat jo tuotannossa ja yritys kertoo aikovansa kasvattaa Ekolava-mallistosta ison osan vaihtolava-arsenaaliaan.

”Asiakkaiden kanssa käydyissä keskusteluissa nousi esiin, että olisi arvokasta saada lisähyötyjä irti niistä lavoista, joihin isot investoinnit on jo laitettu. Siksi Ekolavat on rakennettu nimenomaan olemassa oleviin vaihtolavoihin sopiviksi” Järvensivu jatkaa.

Yritys tarjoaa ekolavat kaikkiin myytäviin varastomalleihin kuin myös erikseen. Malliston lippulaivana on jo pitkän tuotekehityksen saanut Hardox Ekolavapaketti, jossa kolme suurta vaihtolavaa saadaan pakattua sisäkkäin. Lavojen yhdistetty kuutiotilavuus on jopa 107m3.

Tutustu koko Ekolava valikoimaan täältä.

 

Ekolavoissa ympäristö on tärkeässä roolissa

”Päästöjen vähentäminen vaihtolavojen käytössä on meille tärkeä tavoite, mutta pitää ymmärtää, ettei tämä saa vaatia vanhan kaluston hylkäämistä tai merkittäviä investointeja, jotka eivät tuo yritykselle säästöjä. Se ei olisi taloudellista todellisuutta monelle yritykselle”  tiivistää yrityksen tuotepäällikkö Waltteri Kahra.

Ekolavojen hiilijalanjälki niiden elinkaaren aikana on merkittävästi tavallista vaihtolavaa pienempi, koska suuren osan ajasta tien päällä, ne pystytään kuljettamaan suurempien lavojen sisällä.


Merkittävä osa päästöistä syntyy kuljetuksissa. Ekolavojen avulla mahdollistetaan suuria päästövähennyksiä.

Tämän lisäksi yritys aikoo kompensoida osan valmistusvaiheen päästöistä. Yhteistyössä Taimiteon kanssa, jokaista myytyä Ekolavaa kohden istutetaan taimi. Samalla työllistetään myös suomalaisia nuoria.

Ensimmäiset 1000 taimea ovat jo matkalla maahan.

Yksi taimi

Laskureissa käytämme Luonnonvarakeskukselta saamiamme keskimääräisiä hiilensidontalukuja 55 vuoden kiertoajalla. Käytämme laskelmissa puulajina metsäkuusta (Picea abies) ja maalajina kivennäismaata. Puun, karikkeen sekä maaperän hiilensidonta yhdelle kuusen taimelle 55 vuoden kiertoajalla Pohjois-Pohjanmaalta Etelä-Suomeen kivennäismaalla on noin 64 kg C (ekv.). Kuusen lisäksi istutamme myös mäntyä turvesuoalueille.

Lue lisää Taimiteosta täältä

Lue lisää SSAB:n EcoUpgraded konseptista ja päästöystävällisistä Hardox lavoista täältä.

_____________________________________________

Fincumet Container Oy on osa Fincumet Group konsernia. Fincumet Group on 100% Suomalainen perheyhtiö, joka myy ja valmistaa erilaisia vaihtolavoja, kontteja, tilaratkaisuja, keräysastioita, kauhoja sekä muita ympäristöhuollon tuotteita.

Lisätiedot;

Joonas Järvensivu
joonas@fincumetcontainer.fi
+358400222162
Toimitusjohtaja
Fincumet Container Oy
Lakeway Finance Oy