Digitaalisuudessa vaihtolavojen tulevaisuus – Kauppalehti Optio 24.10

Moni urakoitsija tietää soittaa Fincumet Containerille, kun tietää, että yrityksen varastosta on heti saatavilla vaihtolava tai kontti, mihin tahansa Suomessa toimitettuna.

Fincumet Container Oy on Suomen johtava vaihtolavojen myyjä. Vaihtolavat ja kontit ovat bisneksen ydin, mutta yhtiö aikoo olla jatkossa vahva myös kauhojen ja keräilyastioiden myyjänä.

Toimitusjohtaja Joonas Järvensivu laskee, että yrityksellä on jo yli 120 ensiluokkaista tuotenimikettä. Varastossa on aina 400 vaihtolavaa tai konttia.

Yhtiö aikoo kasvaa digitaalisuutta hyödyntämällä. Digitalisaatio antaa aikaa siihen tärkeimpään eli asiakaspalveluun. ”Toimimme aina asiakkaan ehdoilla. Kun Fincumet Container pystyy auttamaan asiakasta, molemmat hyötyvät”, Järvensivu asemoi.

Myynti perustuu osaavien myyjien lisäksi onnistuneeseen automaatioon. Järvensivu kutsuukin digitalisoituja prosesseja kullanhuuhdonnaksi. Se tuotti viime vuonna yli 4 000 yksikön ennätysmyynnin, joka on tänä vuonna ylittymässä.

”Lähdimme vuoden 2017 lopulla isosti konttibisnekseen. Oli hienoa huomata, että asiakkaat luottavat brändiimme, sillä uudet tuotteet otettiin hienosti vastaan”

Brändiin kuuluu ketterä palvelu. Nettisivujen chat-palvelussa päivystää aina ihminen. Isoille asiakkaille nimetään yhteyspäällikkö, jolle voi aina soittaa.

Vuosittain yhtiö räätälöi satoja lavoja ja kontteja. ”Kun asiakas eli yhteistyökumppani kysyy vaihtolavaa erikoiseen tarpeeseen, alamme suunnitella ratkaisua. Näin vaihtolavoista on rakennettu jopa suuri jätevesilinjasto”, Järvensivu konkretisoi.

Myynnin ja vuokrauksen rinnalle Järvensivu nostaa leasing-kaupat, jotka eivät rasita asiakkaan tasetta. ”Tarjoamme liisaukset edullisesti, kun pystymme rahoittamaan isotkin kaupat itse, ilman välikäsiä”, Järvensivu sanoo.

Fincumet Container keskittyy nyt digitalisoimaan lavat ja kontit paikannuslaitteilla, jotka toimivat aurinkokennoilla jopa kymmenen vuotta. Paikantimiin voi yhdistää antureita, jotka mittaavat vaikkapa pintakorkeutta, kosteutta tai lämpötilaa. Paikantimet yhdistetään selainpohjaiseen karttajärjestelmään, mikä tuo uusia mahdollisuuksia perinteiselle alalle.

”Kun Fincumet Container pystyy auttamaan asiakasta, molemmat hyötyvät.”

Alkuperäinen julkaisu Kauppalehti Optio 24.10.19 – Innovaatiot -teemaliite