Det finländska familjeföretaget Fincumet Group blir majoritetsägare i Birger OÜ, Nordeuropas största tillverkare av växelflak

Det finländska familjeföretaget Fincumet Group blir majoritetsägare i Birger OÜ, Nordeuropas största tillverkare av växelflak

Fincumet Group Oy blir majoritetsägare i Birger OÜ, som är Nordeuropas största tillverkare av växelflak och stålkonstruktioner. Birger OÜ är baserat i Avinurme i Estland och sysselsätter omkring 200 personer. Birger OÜ tillverkar växelflak för hela Norden, och 2019 var dess omsättning cirka 18 miljoner euro. Företagsförvärvet sätter fart på Fincumet Groups tillväxt och internationalisering samt stärker bolagets ledande ställning som Finlands största försäljare av växelflak.

”Affären är i linje med vår strategi att bli Nordeuropas största leverantör av växelflak samt stärker vår ledande ställning på den finländska marknaden. I och med företagsförvärvet stiger den sammanlagda omsättningen på Fincumet Groups växelflaks- och containerverksamhet till över 30 miljoner euro”, berättar Fincumet Containers verkställande direktör Joonas Järvensivu.

”Birger OÜ är ett känt företag inom branschen med gott rykte. I och med företagsförvärvet kan vi garantera högkvalitativa produkter, snabba leveranser och kontinuerlig produktutveckling på växande marknader. Vi har samarbetat i över tio år redan”, fortsätter Järvensivu.

Birger OÜ kommer i fortsättningen att betjäna sina kunder som tidigare, och företagsaffären inverkar inte heller på företagets befintliga kundrelationer. Aleksei Männiste fortsätter som företagets verkställande direktör.

”Jag är mycket nöjd över att kunna säga att vi är en del av Fincumet Group-koncernen. Jag är övertygad om att detta steg i vårt samarbete främjar en snabb tillväxt för Birger och stärker hela koncernens ställning på marknaden nu och i framtiden”, berättar Männiste.

Indrek Uudeküll från Investment Agency OÜ var Fincumet Groups rådgivare i affären.

Fincumet Group Oy är ett holdingbolag, vars dotterbolag är Fincumet Container Oy, Lakeway Finance Oy och Birger OÜ. Fincumet Group är ett finländskt familjeföretag baserat i Ikalis.

Fincumet Container Oy är Finlands ledande försäljare av växelflak. Förutom växelflak säljer Fincumet Container olika typer av containrar, utrymmeslösningar, insamlingskärl, skopor och andra produkter inom miljövård. 2019 sålde företaget över 4 500 enheter och dess omsättning var omkring 15 miljoner euro.

Lakeway Finance Oy är det bolag, till vilket Fincumet Container Oy:s leasingsortiment som säljs med leasingfinansiering övergick den 31 december 2019. Lakeway Finance kommer i fortsättningen att erbjuda mångsidiga finansieringstjänster.

Det estniska företaget Birger OÜ är Nordeuropas största tillverkare av växelflak och stålkonstruktioner och tillverkar växelflak till hela Norden. 2019 var Birgers omsättning omkring 18 miljoner euro och företaget sysselsätter cirka 200 personer.