FÖRETAGET

HISTORIA

FINCUMET GROUP

MED ÖVER 30 ÅRS ERFARENHET

Fincumet Group är ett finskt familjeföretag som designar, tillverkar och säljer containrar och insamlingsutrustning för aktörer inom cirkulär ekonomi.

Vår långa erfarenhet inom återvinning med starka kundrelationer har hjälpt oss att utveckla högkvalitativa och kostnadseffektiva produkter – med kunden i fokus.

Kvalitet, ansvar och service spelar en viktig roll i vår verksamhet. Vi har alltid tid för det viktigaste – våra kunder

 

Fincumet Group grundades 1992.  I över 30 år i branschen har vi alltid arbetat aktivt med cirkulär ekonomi.

Vårt företag är ett 100% familjeägt företag, ägt av familjen Järvensivu. Företagsverksamheten har bedrivits i tre generationer.

Idag tillverkar och säljer vi containrar och insamlingsutrustning på den nordiska marknaden. Våra produkter tillverkas av Birger, som är den ledande tillverkaren av containrar och stålkonstruktioner i norra Europa.

.

FÖRETAGET

HISTORIA

FINCUMET GROUP

Fincumet Group, är ett holdingbolag vars dotterbolag inkluderar Fincumet Container Oy, Lakeway Finance Oy, Birger OÜ och Fincumet AB. Fincumet Group är ett finskt familjeföretag med huvudkontor i Finland.

Fincumet Container är den ledande leverantören av insamlingsutrustning för återvinning i Finland. Fincumet Container säljer, leasar och hyr ut containrar, containrar, arbetsbodar, komprimatorer, balpressar och andra miljöprodukter. År 2022 var företagets omsättning över 20 miljoner euro.

Lakeway Finance Oy är ett finansbolag som erbjuder leasingfinansiering för produkter som säljs av Fincumet Container Oy. Lakeway Finance erbjuder leasingfinansiering för tusentals containrar, flak, komprimatorer och olika maskiner i Finland. Lakeway Finance omsättning år 2022 var cirka 6 miljoner euro.

Birger OÜ är ett ledande företag i Nordeuropa som tillverkar containrar och stålkonstruktioner och är baserat i Estland. Birger tillverkar containrar för hela Norden. År 2022 var Birgers omsättning cirka 27 miljoner euro och företaget sysselsätter cirka 200 personer.

Fincumet AB är ett bolag som grundades år 2023 och verkar i Sverige. Bolaget säljer container & insamlingsutrustnings för återvinningsbranschen som tillverkas av Birger OÜ och ägs av Fincumet Group, på den svenska marknaden.