Fincumet Containers Hardox-container bidrar till Transitar Oy:s snabba tillväxt

Transportföretaget Transitar Ab sökte i flera år efter en växellösmodell som skulle tåla krävande användningsmiljöer, men fann inte en produkt som uppfyllde deras kriterier. När företaget hade behov av stora mängder hållbara och högkvalitativa lastpallar, bad de om en offert från Fincumet Container Ab, med vilken de tidigare hade samarbetat i andra sammanhang.

I början av år 2018 beställde Transitar 200 Hardox-växellådor från Fincumet Container. ”Det var den största enskilda investeringen i Transitars historia, så det var viktigt för oss att ha en leverantör vi litar på”, säger Transitars vd Jukka Pekkarinen. ”Fincumet Container kunde leverera en stor order enligt våra önskemål om kvalitetsstandarder och tidtabeller.”

Förstklassiga Hardox-lavar uppfyllde löftena omedelbart

”Redan från de första lavarna visste vi att detta var produkten som kombinerar alla faktorer som vi har letat efter. Vi har absolut den bästa produkten på marknaden”, säger Pekkarinen nöjd.

Fincumet Containers VD Joonas Järvensivu är stolt över Hardox-vaihtolavarna. ”Fincumet Container är en av de enda SSAB-certifierade Hardox In My Body-lavhandlarna i Finland. Hardox-lavarna är de starkaste och bästa i vår kollektion. Materialet är av högsta kvalitet i världen, SSAB hardox”.

Lavmodellerna byggdes enligt Transitar’s önskemål och behov. ”Vi fick en modell som var precis rätt för oss, där design, dimensionering, material och dess styrka kombinerades på ett optimalt sätt,” säger Pekkarinen.

Järvensivu tillägger att på grund av Hardox-lavarnas egenskaper har de många fördelar jämfört med flera andra lastbärare, till exempel när det gäller hållbarhet och vindmotstånd. Släta sidor utan stolpar gör dem enkla att rengöra och de har en lång livslängd.

Transitarin förare uppskattar de säkra och användarvänliga Hardox-lavarna

Pekkarinen berättar att Transitar-förarna har gett positiv feedback om lavena. ”Enligt dem är lavarna nu enkla och säkra att använda. Här kommer en mycket viktig del fram, att arbetsmiljön nu är säkrare”, säger Pekkarinen nöjt.

Hardox-lavarna är större, mer hållbara och effektiva än vanliga containerstorlekar, vilket också gör dem säkrare att använda.

Transitar som är i stark tillväxt hoppas på samarbete också i framtiden

Transitars verksamhet har varit i en snabb tillväxt den senaste tiden. Enligt Pekkarinen har Fincumet Containers högkvalitativa och effektiva Hardox-lavar varit en viktig möjliggörare för företagets tillväxt. Järvensivu å sin sida är nöjd med att produkterna har bidragit till Transitars tillväxt. ”Det har varit fantastiskt och beundransvärt att följa Transitars starka expansion och framgångsrika tillväxtresa som samarbetspartner.”

Båda parter är mer än nöjda med hur det tätt samarbetet har gått. ”Allt har gått riktigt bra och samarbetet har varit mycket framgångsrikt. Förhoppningsvis kommer det att utökas ännu mer i framtiden”, säger Pekkarinen glad.

”Lavarna har varit en stor investering, men de har gett allt fler gånger tillbaka. Nu när Transitar äntligen har hittat en fungerande lösning, rätt lavmodell och samarbetspartner, så kommer de inte att ge upp dem lätt.”

Fincumet Container Oy tillverkar, säljer och hyr ut byte av lavar och sjöcontainrar. Företaget är Finlands största säljare av byte av lavar och marknadsledare. Företaget är en av Finlands få SSAB-certifierade Hardox In My Body lavförsäljare.

Transitar Oy är Nordens största skrottransportör som har fokuserat på transport av återvinningsmaterial. Företagets trafikområde omfattar Norden och Baltikum.