2022 – 30 års erfarenhet av cirkulär ekonomi

Under det senaste året firade Fincumet Group Oy sitt 30-årsjubileum, medan Fincumet Container Oy firade sitt 10-årsjubileum. Det familjeägda företaget har förvaltats av tre generationer och har anställt hundratals experter inom cirkulär ekonomi. Med en lång historia och stark kompetens inom metallåtervinning har företaget kunnat utveckla högkvalitativa och praktiska produkter. Som man säger är praktisk erfarenhet den bästa läraren.

Tidigare års utmaningar fortsatt närvarande

Trots utmaningarna under 2021, som kändes över hela Europa på grund av kriget i Ukraina, lyckades Fincumet övervinna problem med råvaror och komponentförsörjning genom god förberedelse och innovativa lösningar. De uppfyllde alla kundbeställningar, från pallar till pressar.

Investeringar i fabriken och Ikaalinen-området under tidigare år har lönat sig, eftersom Fincumet har utökat sitt produktsortiment över alla områden, särskilt inom avfallskomprimering. År 2021 introducerade de avfallskomprimatorer och balpressar i sitt sortiment och såg snabb tillväxt och utveckling. I år har tillväxten accelererat ännu mer och komprimatorer kommer att utgöra en betydande del av deras intäkter nästa år.

Integrering av leveranskedjan och leasingfinansiering en stor tillgång

Integrationen av produktion, försäljning och leasingfinansiering i samma företag har varit en betydande tillgång i den globala utmaningen. Fincumet kunde hitta lösningar som inte skulle ha varit möjliga om de inte hade verkat i samma familjeägda företag. Företaget har också tillhandahållit flexibla finansieringslösningar till kunder som står inför stigande priser och räntor.

Fincumet har en stark förpliktelse till hållbarhet och lokalt samarbete.

Deras partnerskap med 4H-organisationen fortsätter att växa och Taimiteko-programmet täcker de flesta av deras kunder. Företaget kommer att fortsätta öka antalet planterade plantor nästa år.

Fincumet stödjer också lokala hobbyer och aktiviteter genom att sponsra flera lokala idrottsklubbar, idrottare och stiftelser, som de har gjort genom företagets historia.

Resultatet av hårt arbete syns också i siffrorna

Trots de utmanande tiderna har Fincumet lyckats växa och expandera sin verksamhet, fördjupat befintliga och nya kundrelationer. Som ett resultat har företagets siffror förbättrats och de har fått positiv feedback från kunderna, vilket har lett till förändringar som har hjälpt dem under året.

När det nya året närmar sig är Fincumet optimistiskt inför framtiden och fortsätter att innovera, växa och stödja sin lokala gemenskap.